Wat heb je allemaal nodig?

Je heb jouw Sisu gebitsbeschermers gekocht en wilt heel graag weten hoe je jouw bitje op maakt maakt. Daar gaan wij jou mee helpen.

Maar wat heb je allemaal nodig!

 • Schaal
 • Waterkoker
 • Water
 • Vork
 • Spiegel

Gebruiksaanwijzing

 1. Was uw handen goed
 2. Verwarm het water in een kleine kom tot ongeveer  76° C
 3. Leg uw Sisu gebitsbeschermer in het hete water en wacht tot hij zacht is (ongeveer 1 min) gebruik een vork of een ander voorwerp om uw gebitsbeschermer uit het water te halen.
 4. Eenmaal zacht, tilt u de Sisu gebitsbeschermer voorzichtig met een vork uit het water. Het is essentieel dat u de zacht geworden beschermer niet op zichzelf laat vouwen. Het materiaal zal aan elkaar kleven, waardoor het moeilijk opnieuw vorm te geven is.
 5. Houd de zachte gebitsbeschermer met uw duimen in evenwicht, kantel uw hoofd naar achteren en open uw mond wijd. Plaats de gebitsbeschermer met behulp van een spiegel en bijt zachtjes op de stevige staaf in het midden van de SISU – net genoeg om de beschermer op zijn plaats te houden.
 6. Druk uw tong tegen uw gehemelte van uw mond terwijl u het zacht geworden materiaal naar uw voortanden brengt. Begin aan de achterkant van uw mond en gebruik uw vingertoppen om het materiaal tegen uw tanden aan te drukken, van achter naar voren, zodat het de buitenkant van uw tanden bedekt en een stevig schild vormt.
 7. Zodra het materiaal volledig gevormd is, sluit u uw lippen over de gebitsbeschermer en zuigt u voorzichtig lucht aan totdat het materiaal hard geworden is en perfect past.

Heb je het verprutst? Ontevreden over de pasvorm? Zo veel plezier gehad dat je het allemaal nog een keer wilt doen? GEEN PROBLEEM! Elke SISU-beschermer kan tot 20 keer opnieuw worden gevormd. Plaats je gevormde Sisu gebitsbeschermer gewoon terug in het hete water, laat het zacht worden en daar ga je! Tijd voor ronde 2.

Gebruiksaanwijzing sisu gebitsbeschermer
Gebruiksaanwijzing sisu gebitsbeschermer
Gebruiksaanwijzing sisu gebitsbeschermer
Gebruiksaanwijzing sisu gebitsbeschermer
Gebruiksaanwijzing sisu gebitsbeschermer

Tips voor passend maken van het bitje voor uw kind

Als u de Sisu gebitsbeschermer voor het eerst passend gaat maken. Moet u wel een paar dingen weten voordat u begint. Hieronder een aantal tips om het makkelijker te maken.

 • Als uw kind een beugel heeft. Gebruik dan altijd een volwassen maat ongeacht de leeftijd van uw kind.
 • Bekijk de instructie video samen met uw kind.
 • Geef uw kind ruim de tijd voor het aanmeten. (zodat er geen gestress bij komt kijken)
 • Identificeer de bijtvlak op de gebitsbeschermer en oefen het uitlijnen met de tanden, voordat u het bitje voor het eerst zacht gaat maken.
 • De gebitsbeschermer wordt gevormd met behulp van zuigkracht. Je zou dit samen met uw kind kunnen oefenen door op een rietje te zuigen.
 • Als u gefrustreerd raakt. Stop dan even en neem een pauze. Mocht u er echt niet uitkomen kunt u altijd contact met ons opnemen.